lagrad Grevé
Marmelad:
2 röda paprikor
4 schalottenlökar
100 g socker
2 dl rödvin
2 msk rödvinsvinäger
1 nypa salt

Bröd:
2 dl linfrö
2 dl solroskärnor
1 1/2 dl mörk sirap
7 dl naturell yoghurt
8 dl grahamsmjöl
1 msk bikarbonat
1 tsk salt

Gör så här:
Marmelad: Rosta, skala och skär paprikorna i centimeterstora bitar. Finhacka schalotten-lökarna. Smält sockret i en kastrull och låt det bli ljusbrunt. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka cirka 20 minuter. Mixa lätt med mixerstav och låt det koka vidare till puréaktig konsistens, cirka 10 minuter. Smaka av med socker och vinäger. Häll upp på burk och låt kallna i kylen över natten.

Bröd: Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör ihop till en deg. Smörj två avlånga formar och fördela degen i formarna. Baka av i ugn i 175° i 3540 minuter. Låt bröden svalna helt innan de skivas.

Servera osten i stavar eller tärningar med tillbehören.