Friterad potatis- och ostkula med Seranoskinka
(6 portioner)

Ingredienser
300 g mandelpotatis, ca 4 st
2 äggulor
100 g Herrgård
1 kruka basilika
1/2 dl Kesella
4 skivor färskt formbröd
vetemjöl
1 ägg
olja till fritering
12 skivor Seranoskinka
salt och peppar

Gör så här
Skala och koka potatisen. Pressa potatisen medan den fortfarande är varm och blanda med äggulorna. Salta och peppra.

Riv herrgårdsosten grovt. Plocka bladen från basilikan och strimla dem. Blanda osten med Kesella och basilika. Smaka av med salt och peppar. Rulla ostblandningen till 12 kulor. Frys dem lätt. Ta ut ostkulorna ur frysen och täck dem med potatis. Tryck till ordentligt och frys lätt igen.

Mixa brödet till ströbröd. Rulla bollarna i mjöl, uppvispat ägg och sist brödsmulorna. Fritera dem i en neutral olja, exempelvis raps-, solros- eller majsolja, i 180° tills de är gyllenbruna, ca 2 minuter. Linda en skiva Seranoskinka runt varje boll och servera.